Mansikkalan koulukeskus

 • Sijainti

  Imatra

 • Rakennuttaja / tilaaja

  Imatran kaupunki / YIT Oyj

 • Valmistumisvuosi

  2020

 • Neliöt

  11000 m²

Tehdyt työt

Urakoimme kohteeseen pintakermit kattoelementteihin, osaan asensimme myös aluskermit. Lisäksi urakkamme sisälsi perusmuurien vedeneristykset.

Katso videolta, mitä Mitran Pasi Huoponen kertoo projektista:

Laadukkaat vesikatteet niin pienille kuin isoille katoille

Syksyllä 2020 avautunut Mansikkalan koulukeskus Imatralla on Suomen suurin puukoulu. Keskuksen rakentaminen kesti kokonaisuudessaan yli kaksi vuotta. Rakennuksen katto on valtava, pinta-alaltaan yhteensä noin 10 000 neliömetriä. Katon vesikatteen laatuun haluttiin kiinnittää erityistä huomiota, ja vastuu työstä annettiin AL-Katoille.

Kohde oli projektina haastava, sillä rakennus ei ole symmetrinen, vaan muodostuu useista pienemmistä rakennuksista, jotka on yhdistetty toisiinsa isolla harjakatolla.

– Pääosin teimme työt sääsuojan alla, mutta noin neljäsosa katteesta piti tehdä ilman suojaa. Rakennuksen runko oli niin suuri, että rakentaminen sääsuojassa olisi ollut lähes mahdotonta, kertoo AL-Kattojen työmaapäällikkö Harri Nevalainen.

Mansikkalan koulukeskuksen kattourakka sujui oikein hyvin, totesivat sekä AL-Kattojen Harri Nevalainen (vas) että Mitra Imatran Rakennuttajan Pasi Huoponen.

Haastavat olosuhteet eivät töitä hidastaneet

Rakennusprojektin kokonaisuudesta vastasi Mitra Imatran Rakennuttaja Oy. He ovat olleet erittäin vaikuttuneita AL-Kattojen ammattitaidosta.

– Tämä ei ole loivakatteinen kokonaisuus, vaan katolla pysymisessä on ollut omat haasteensa. Sitten tietty sekin, että projektia on työstetty ympäri vuoden. Talvella on ollut lunta ja jäätä, kesällä kuumaa. Olosuhteet vaihtelevat sään mukaan, mikä asettaa tekijöille omat haasteensa, Mitra Imatran Rakennuttajan valvoja Pasi Huoponen kertoo.

Lämpimät suositukset

Kokonaisuudessaan projekti sujui niin mallikkaasti, että AL-Kattojen palveluksia voi suositella myös muille, oli kyse sitten pienestä tai todella isosta projektista.

– AL-Kattoja voi suositella pienistä isoihin kohteisiin. Tässä on hyvä esimerkki isosta kohteesta, ja kokonaisuus on sujunut laadukkaasti. On tehty mitä on luvattu, sovitussa aikataulussa, Huoponen päättää.

 • Kerro korjattavasta kohteesta, esimerkiksi pinta-ala ja sijainti
 • Drop files here or
 • Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Voit lukea lisää tietosuojaselosteestamme

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Voit lukea lisää tietosuojaselosteestamme

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Pyydä tarjous Pyydä tarjous Ota yhteyttä Ota yhteyttä