Olympiastadion

 • Sijainti

  Helsinki

 • Rakennuttaja / tilaaja

  Stadionsäätiö / Skanska Oy

 • Valmistumisvuosi

  2020

 • Neliöt

  32500 m²

Tehdyt työt

Urakoimme stadionille bitumikattoja sekä käännettyjen kattojen ja perusmuurien veden- ja lämmöneristystykset. Kansia eristettiin kolmenkertaisella kermillä yli 16 000 m2 VE80R-eristysluokan mukaan, lisäksi yli 12 000 m2 perusmuureja ja 4500 m2 vesikattoja.

Ainutlaatuinen urakka ainutlaatuisessa kohteessa

AL-Katot Oy on tehnyt loivien kattojen, pihakansien ja siltojen vedeneristämistä Suomessa jo 28 vuotta.

– Kuten yrityksen johto on todennut, konsernissamme on enemmän tietoa tästä alasta kuin konsernimme ulkopuolella yhteensä, AL-Kattojen työmaapäällikkö Mikko Lassila toteaa. Siksi ei ole ihme, että pitkään Skanskankin kanssa yhteistyötä tehnyt ja useita hyviä referenssejä toteuttanut AL-Katot oli mukana Olympiastadionin peruskorjauksessa. Urakkaan kuului vesikattojen, käännettyjen kattojen sekä perusmuurien veden- ja lämmöneristykset.

– Yli 16 000 neliötä kansia on eristetty kolmenkertaisella kermillä VE80R-eristysluokan mukaan, Lassila kertoo. AL-Katot eristi myös yli 12 000 neliötä perusmuureja ja 4500 neliötä vesikattoja. Kaikkiin tehtiin myös lämmöneristys, 100–400 mm kohteen mukaan.

– Tämä oli yksi historiamme suurimmista kohteista. Oli hienoa olla mukana, Lassila sanoo.

Kaksi uutta tuotetta

AL-Kattojen asennukset teki aliurakoitsija, jonka kanssa AL-Katot on tehnyt pitkään laadukasta yhteistyötä. Töiden sujuvuudesta vastasi aliurakoitsijan työnjohto yhdessä Mikko Lassilan kanssa. Stadionilla käytetyt tuotteet ja asennustavat olivat pääosin tuttuja, mutta korkean vaatimustason kohteessa otettiin käyttöön myös kaksi uutuutta: Flexjoint EP®-liikuntasaumanauha ja Kerabit Bituminen holkkalista®.

– Flexjoint EP®-nauhaa käytettiin kaikkiin liikuntasaumoihin. Tuote on palonsuojatulla fleece-kankaalla pinnoitettua EPDM-kumia. Se kestää otsonia, uv-säteilyä, happoja, emäksiä ja suolaa, ja se myös pysyy joustavana ja lujana 40 asteen pakkasesta 90 asteen kuumuuteen, Lassila kertoo.

Kerabit Bituminen holkkalista® on kumibitumista valmistettu kolmiolista. Sitä käytetään valetun holkan sijasta kulman loiventamiseen ylösnostoissa, ettei bitumikermiä tarvitse taivuttaa liian jyrkästi. Stadionilla bitumista holkkalistaa käytettiin perusmuurien eristyksissä useampi kilometri.

Olympiastadionin peruskorjauksessa AL-Katot pääsi näyttämään osaamistaan. Jatkossakin on luvassa vaativia työmaita, ja yhä useammin mainitaan kestävä kehitys. AL-Kattojen valikoimassa on vähähiilisiä Kerabit Nature -bitumikatteita sekä viherkatto- ja aurinkosähköratkaisuja.

– Ekologisuus on koko Nordic Waterproofing -konsernin kantava periaate, mutta vedeneristyksen laadusta ei tingitä, Mikko Lassila sanoo.

 • Kerro korjattavasta kohteesta, esimerkiksi pinta-ala ja sijainti
 • Drop files here or
 • Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Voit lukea lisää tietosuojaselosteestamme

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
 • Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Voit lukea lisää tietosuojaselosteestamme

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Pyydä tarjous Pyydä tarjous Ota yhteyttä Ota yhteyttä